Wetenschap & technologie

Opbouw van de Houtkachel Kube 3 van Noorse speksteen

Watch this video!

In dit filmpje kun je zien hoe de Noorse speksteenkachel Kube 3 opgebouwd wordt in de showroom van Huitema kachels. De Kube is er ook met 4 en 5 lagen. Noorse speksteenkachels worden zonder lijm in elkaar gezet en zijn later redelijk eenvoudig weer uit elkaar te halen. Voor meer informatie over Noorse speksteenkachels kijk je op http://www.noorsespeksteen.nl . Een grote collectie Noorse speksteenkachels vind je bij Huitema kachels in Makkinga, voor meer informatie kijk op http://huitema-kachels.nl .

Houtkachel Kristin met kroon opbouw

Watch this video!

In deze film een indruk hoe je de houtkachel Kristin met kroon van Noorse speksteen op moet bouwen.De Noorse speksteenkachel Kristin met kroon is een houtkachel met een klassieke uitstraling maar met een moderne verbrandings techniek die lang na het stoken nog zijn warmte uitstraalt. De Noorse speksteenkachels kunnen ook later weer uit elkaar gehaald worden bij een eventuele verhuizing.Voor meer informatie over noorse speksteenkachels kijk je op http://noorsespeksteen.nl .

Spanning meten

Watch this video!

Serge de Beer legt uit hoe je spanning kunt meten met behulp van een multimeter.

Hoe maak je een zoutkristal

Watch this video!

Wetenschapper Theo jurriens legt uit hoe je een zoutkristal maakt

Een PC bouwen.

Watch this video!

Als je een beetje handig bent kun je zelf je pc bouwen. Niet alleen kan dat veel goedkoper zijn ook kun je de computer geheel naar je hand zetten: wordt het een vette game computer of een geluidstudio? Bouw zelf een PC!

Hoe maak je video opnames met bluescreen / greenscreen?

Watch this video!

Voor een goed resultaat is belichting het belangrijkst bijv. 2x maal indirekt belichten via de achtergrond 1x frontaal rechts en 1x achter boven om het 'clippen' (rafelige randen) te voorkomen.
Inhoud syndiceren